Wednesday, December 15, 2010

sy sowang yg KUAT!!!! GAGAH PERKASA!!!!

haha..
terasa spt sowang yg banggang sbb bende kecik pon aku nk sedih or mik aty...
ceh, paten, ang 2 da bsr pjg aw..
ta kn r bende cam2 pon nk sedih2..
wat abes air mata n mood kau ja aw..

oke..mulai aie nie aku janji n berazam lam dri aku tok wat ta rety ja ngan apa yg berlaku(iatu hub andak n gf die)..
oke..fine...
aku da ta kesah..cme ase cam bodo sesgt sbb nk mik aty psai 2..
almaklom r..aku kn jiwe cikit..huhu

so, aku dgn ini aku tlh menutop akaun br aku..
aku akn ttp gunakan akaun lama aku..

so, paten akn ttp jadik paten..
malah lebey matang n tabah oke..
huhu

bg mbuktikn aku da matang, aku lontarkn pict matang aku dsini..hahha
p/s : matang kn..haha

Tuesday, October 26, 2010

:: MLM PRA-GRADUAN ::

ceh, nama da gempak..bak kate memb2 aku..
mlm kte tyNn...
padahal??? mlm lect..
sume dowang nk boikot a.k.a bolot.haha

haha.jahat dorh mulot aku..
nie kalo r lect aku bce mmg mampos r aku tyme 2 gak.haha

papepon, puan2 n cek2 ku syg..
soe sesgt oke?
sy terlepas ckp ja nie.huhu

papepon agak byk kenangan y terukir mlm tsbt..
antaranya :- 1) aku nmpk die!!!! sapa??? la, takkn la kowang ta tao.ish..buang karan aku dok semangat ja.huhu
meh aku terus terang sapa die oke??
die adalah.....klon andak!!!
ye, aku jmpe klon andak..klon yg sering aku jmpe kt poly nie...
klon yg sering wat aku gundah gulana n sering wat aku nk tenong die(opsz jgn sala phm oke, aku tenong sikit ja..bkn smpai meleleh air lior oke?)
n pling bes die perfom mlm 2..
die men gitar..aku ta tenong die oke tyme die kt stage..
aku pandang ja..n mate aku ttp kelip2.haha
dan yg paling paling dan paling best ble pat mik pict ngan die..hahahahha
bodo r aku nie.da cam dak skola rendah gamaknye.huhu
n nk ucap thanz sesgt kt myra ngan dayah sbb brusaha sebaik mungkin menutur kata2 agar kami pat mik pict..
hey myra & dayah, aku syg kowang la!!!haha
n kalo kowang ta caye mke die cam andak, meh tgk sndri..

p/s : dlm gamba ta nmpk sgt r..tp kalo tgk die scr live mmg sebijik..tp papepon stil my incek buncet terhensem oke!!haha

oke.now aku nk cte psai kenangan ke2 pulak..
kenangan ke2 ni agak pahit sbnrnye..
mana ta nye, aku kne cubet ngan puan izan!!! waduh2..
saket bangat serh..seb bek ta lebam..kalo ta, aku repot pulis.haha
ceh aku nie bajet ja nk salah kn ogang sbb cubet kn..
tapa2.meh aku stori mory napa aku ley kne cubet..
alkisahnye, tyme dinner 2 aku pkai spt bju diatas(bajet nk jadik yuna.gleme apa?kate tema gleme an?shit!)
den tyme majlis 2 aku tenmpk cek aida, den cek aida tego r aku..
cek aida : "paten, bju nie ta approve tao?!!"
paten :" yeke cek, dowang ckp oke ja?huhu"
tuttttttttttttttttttttttttttttt(siaran tertunda)

nk dipendekkn cite, tyme cek aida, puan izan jejln nk mcarik "prince" n 'princess" cek aida pon singah kt meja aku..sen ley lak beliau panggil puan izan..ceh, jam2 2 gak aku kne cubet..arghh saket dorh!!
tapa2 tyme aku saba ag..yg wat aku ta saba adlh tyme aku nek pentas nk mik hadiah, ley lak die ley perli aku kaw2..ayt die mmg sadis n menikam jiwe aku...
"lebey baik ta payah pkai suar"
"da malu r 2"
choiii...mulot mmg berapi siot...hangin aku ngan die..
pas tron n gedik2 kt cek aida aku teros ja nangis...sedih kot kne perli cam2..
siyes aku benchi die tyme 2..
agak2 r nk tegor pon..
nama pon lect, pandai n bijaksana..takkn ta ley nk nasihat studen leklok??
nie nk perli bagai...adoi..benchi aku...

last skali nk cte psai kteogang ngat nk overnite..
las2 ujan turon ja...
n nk mkn laksa pon ta dpt..
sadis tol..huhu

sekian, jempot lihat aksi kami mlm e2 yerkk.



Monday, October 18, 2010

Tragedi Cinta-Siti Nordiana & Achik



lagu nie mmg da best + mmg masyuk...
ske wey!!~

Saturday, October 16, 2010

nk tuka style ley ta?

haha...ayt ta ley bla an..
nk tuka style konon..
bajet cun lak an..
hey, aku kesah lak an kowang nk kutok2 aku t..
werk2..

papepon..
aku nk gak jadik cun...
wlpn jerwat berterabo..huhu
tp tamo over..
so, aku akn brusaha BERTUKAR (ceh ayat dah mcm superman lak an)


sbnrnye, bkn nk tuka style apa pon.
aku jus nk pkai selendang ja~
sbb skunk ni aku gler selendang ma!~
pantang nmpk selendang mest mao bli..
GLER!!~


so, jom usya style selendang aku


sila abaikan wajah aku yg agak mendung + ta menarik e2 oke?


nie kalo aku mls nk pkai shawls lilit2..
n sile abaikn gaye ogang tekanan perasaan oke?

Wednesday, September 22, 2010

btl ka apa dowang ckp nie?

sadis tol r ble ogang ckp mende nie kt aku...'
dlm otak aku nie asik bpusing2 mcae kepastian..
adakah?
mengapakah?
bagaimanakah?
siapakah?
adoi...byk sgt persoalan yg blom tjwb..
tlg r kasihan kan aku nie.huhu

erm cbe kowang bce n hayati apa dowang ckp.
dowang tol2 wat aku serba sala..
huh!!aku nk jadik matang!!!
syuhhh kebudak2kan!!!



Tuesday, September 21, 2010

cam sesuai ja~ :D

haha.lagu nie cam ttbe ja sesuai kn..
bak kate miera, "pengsan!".haha

tp kowang jgn ngan slumbe badak ckp aku ngan [die] ade prob lak..
aku sekeh t.ish.

apa kowang stil pk aku ngan [die] ade prob gak?
huh!! seske aty ja..
aku sekeh kowang tao r.huhu

sbnrnye, aku ckp ttbe sesuai sbb aku ttbe ja ske dga lgu nie..
nie sume gara2 cek dayah r.
ade ka ptt beliau nyanyi dpn aku..
kn da tske.haha
sekian..
jom layan~







Sunday, September 19, 2010

pelampauan yg agak mgegar jantong aku!!

ish..aku mmg ngah geram tahap cipan beranak 3 nie!!!

wey, aku nk tnye cikit ley ta?
npa tyme kowang memerlukan bantuan, kowang pandai nk cae aku....
tp, tyme aku perlukn kowang sgt....
kowang mcm cipan mandol......
tada sowang pon yg muncol!!!!
mmg tol2 punye kwn r...
aku benchi kau bodo!!!

kau ta tao ka betapa aku mcm ogang gler ta ley nk blk uma nie!!!
tp tyme aku text kau..kau mcm tutttt lak mjwb an...
ta pa2..........aie nie aie kau..
kau tungu ja aie pembalasan kau t...hhuh!

n papepon, thanz abh, mk, along, abg asri, ajib and adhwa' sbb sudi teman achu kt penang nie..
n dok perabeh wet demi jaga aty aku...thanz..

Wednesday, September 1, 2010

satu hari sebelum pulang berhari raya~

siyes aku ta kuat langsong nk hadapi aie nie.....
aku ase saket sgt...
air mata nie pulak da mcm air terjun die dok jatoh.
hey, air mata ang ta ngat ka yg aku ngah pose hah?!buat makruh pose aku ja r.ish

kowang tao ta napa aku ckp camnie..
meh aku cte kejadian2x aie nie k...
bce tol2x...

1st, aku ase kn sok(kamis) adalah aie yg paling berat tok aku.
mana dgn mid term 7 unit die.
mana ngan sume klas ade.ta jadik btl kot.

2nd, ley lak ttbe ja puan nk wat klas kol 1-2...
aku da r nk blk tga aie sok..............seske aty ja...saket aty aku aw..
penat aku rancang, seske aty ja nk musnah kn harapan aku.arghh!!

3rd, kad matrik aku kne rampas!!
mcm tutttttttttttttttttttttttttt.............argh mls nk pk ag.lantak p r!!!

4th, aku p bazar, den aku beli mcm2x!!! sume bende aku nk beli!! pdn mke aku t.haha

5th, owh abg jual air..thanz sbb banje buah k....psst dpt buah rosalle..cantek kot...
nk tnm at rumah buley?!haha

6th, taya keta pancet?! seb bek incek zaki check keta aku.kalo ta..................haha gelak ja r kau faten!!

7....8.....9.....10......................
ta tao apa jadik ag...
tgu....n arap2x perjalanan aku berjalan lancar ja sok.amin~

wey!!! siyes aku benchi kau!!! tp..............


siyes kejadian aie nie mbuatkn aku btmbh benchi kt die!!!!
ade ka ptt die bantai nk soal selidik aku kt dpn ogang ramai!!
agak2x r wey!!!

ok.kowang mest nk tao psai apa aku kne soal selidik den matrik kad aku kne rampas an?
meh aku story mory cikit~

alkisahnye begini.td aku p klas pkai selipa.
mmg ngan gaya macho n ta takot langsong r.haha
ttbe lak "cek"nie nmpk aku.
tyme 2 aku ngah gayot ngan mk n abh sbb nk bincang psai nk blk sok.
ley lak die tego aku tyme2x 2.
kot ye pon aku sala bg r salam dlu.
mmg ta da adap tol!!
nama ja lect, tp pangai mmg hampeh!!!
ish mmg sia2x pose aku aie nie sbb maki hamun die secukop ase.
smpai an sume pkataan yg aku pendam slama nie sume kuar.haha
pdn mke kau!!uwerk!

so, memandangkn kad aku da kne tarik,
e2 menandakan aku nie kaya raya sbb nk kne bayar saman.
mungkin jum. die RM50.00 sahaja!!!
waklu!!!apa kau ingat aku nie kaya raya nk bayar kt kau cam 2 ja!!ish

td an tyme aku ngah hot sesgt mmg aku ckp aku benchi die sesgt!!
ta mo maafkan die smpai ble2x...
blaaablaablaaaaa..
tp an setibe nye aku at rumah n aty pon da co0l ja.
aku tpk kate2x ice-cream lover aie 2 at aku....
siap bg aku pict nie ag aw...
kowang tgk r gak....
mane tao tyme kowang ngah benchi sesape, bende nie ley tenang kn kowang...
hey, kawan!!! aku sayang kau la..
thanz 4 everytink k!

Saturday, August 28, 2010

ayam den cakau talapeh [HQ]

haha.lagu yg paling sempoi abad nie.

wey.ekau mmg kojam.sobab buek prot den saket + rindu kg halaman!!

da2x.mls den nk koba bayak2x.ekau layan jo lah yo.haha

p/s : penyusunan suku kata nogori aku agak terok.so, diharap jgn nk kutok sgt k.kalau nk kutok gak, aku nangis smpai banjir t.kahkahkah, kowang takot ta?mest takot an aku ugut nie.haha

LAYAN!!



.: buka pose yg santai~ :.


teriak "1st tyme aku buka pose kt pantai wey!."
haha sbb 2 aku ade semcm prasaan gayat tyme wat entry nie.kahkahkah
mest kowang tertanye2x an.bkn tmpt aku ade pantai ka?meh cnie aku jwb.

ehem.even tmpt aku ade pantai ye frens, aku ta pernah buka kt sana.
agak sengal ryte?wat ever~
apa yg past sepanjang aku dsana aku hanye buka kt uma ja ngan famili tCINTA!.
ala.senang cte.ank mk an.ta kn nk buka tmpt len kot.kang ta mengase mk suap!kahkahkah

papepon ily enjoy la today....

erm nnt2x kte p mkn 'NSI KANDAR' pulak k..
sgt menginginkan nsi kandar yg bersih lagi sedap!~
dsmping e2, sy jugak ingin mkn 'ROJAK TONGEK' e2..

hasil karya aku setiba dpantai...apa kowang ngat sng ka nk wat mende alah nie hah?!
saket pingang aku aw nk mengutip mahluk2x 2 sume.ish
papepon, aku nk ckp 1 ja "TAHNIAH NOR FATTIN BTE MAT SALEH!"haha

Friday, August 27, 2010

.: luahan hati :.

ley ta kalo aku nk bg at incek boyot aku~haha
ala,kalo kowang ckp ta ley pon aku nk bg gak.wuahwuahwuahhh~


ehem...buat incek boyotku syg....trimalah lagu ini yerk...
tulis ikhlas dae aty nuraniku ini....
n hayati ayt 2 tol2x.tgk, betapa jiwangnye aweq awk ni.haha
(haha, mcm r incek boyot aku bce nie.poyo r aku ni.ish)



Tuesday, August 24, 2010

we hate NOR FATTIN BTE MAT SALEH?!


hah, 2 r yg aku geram 2.wlpn depa sume ta wat ag acct fesbuk mbenchi aku, tp aku stil tao yg depa sume dok benchi sgt ngan aku.

pekehal nta dowang nie?
aku ase ta de lak aku kaco usus dowang ka bulu2x dowang ka.nie ta psai2x dok mbenchi aku.
wtf!~haha

alkisahnye, aku ta heran r kowang dok benchi aku kuat2x ka.
sedat2x ka...
apa yg past kalo kowang benchi aku, incek sugardaddy n puan sugarmummy aku ta dak lak potong elaun aku.so, aku ase buang karan ja kowang dok benchi aku dorh.
n 4 ur information,aku pon ta adap pon ngan kowang bodo!!
bkn kowang tlg aku pon tyme aku ssh+sng.......................
so, go 2 hell r.opsz..................................


psst~wlpn ayt aku cam ta kesah dowang benchi aku an.tp jao lam sudot aty nie, terase gak r.
tpk gak.jahat sgt ka aku nie.cabol sgt ka mulot aku nie?.ta beraty perot ka aku nie..nta r..kowang sbg kwn aku yg da lme knl aku....
plis huraikn perangai aku yg sbnr agar aku ley sedar dri skit......................plissss.
ily need ur help.aku ta sangop r tgk ramai sgt benchi aku.cian dowang.kang nk kne tangong dose aku skali an..ta smpai aty asenye.haha

Friday, August 20, 2010

kaen bju da cam gunong ganang da gamaknye~


ahad bsh baju....
rabu bsh bju ag...
jumaat pon bsh jugak.

betapa rajinnye aku bsh baju an.mest kowang kagum ngan tahap kerajinan aku yg membuak2x kan.aku da tao da.tp kowang jgn lak ase jeles ngan kerajinan aku nie.rimas aw ogang jeles2x nie.haha.ta pa2x t aku turonkn cikit ilmu rajin 2 kt kowang k.dun wory bebeh!haha
ok.sume 2 tpu.aku ta rajin pon.cme terpakse bsh bju!so, nmpk cikit cam rajin.haha


ok.aku pon ta nk buang karan uma kowang byk2x, bia aku teros terang ja k.kowang nmpk ta pict atas 2?hah, 2 r jadiknye kalo aku ta bsh bju bhari2x.ish ta sangop aku.kot uma nie ade mesin basoh ta pa gak.nie sume nk menyental.mmg bikin tgn aku nie kasaq sesgt.adeh.tp ta pa.aku ta ksh pon.sbb aku kn rajin.lalllalala
tp yg sadisnye, tyme ngah menyental 2 ley lak aku tbayang mende nie...
kalo la incek sugardaddy aku banje sebijik an bgs..ta pon tuan uma nie ttbe ngan mulia atynye mbeli 1 dan anta kt cnie.wah, mmg kne loteri abes r aku tyme 2.haha.
tp aku MMG ta ksh.sbb t ble aku da tua, au ley bangga ngan ank2x.t ley aku kuakn ayat poyo nie. "anak2x ibu, dlu tyme ibu remaja mcm kowang nie, ta da de ibu pkai mesin bsh.ibu bsh bju scr manual tao.betapa nikmatnye tyme 2.kowang zmn skunk nie, sume nk mudah.ishISHish."haha

ok.aku nie ble da bsh bju pling mls nk lipat bju.so, keadaan bju aku akn mjadik sperti ini ok.
CANTEEK, KEMAS,BSENI.haha.mmg bertuah sapa kawen ngan aku an.lalllalala
o r.aku mls nk taip ag.pale da pening + nk siap2x nk buka kang.tata ols~

opsz lpe lak nk ckp.dedlu tyme aku skola, ckgu aku ade tunjok video nie.kowang pon layan r sma k.moga kowang ag rajin dae aku t.haha

.:pict kredit 2 atok google:.

Tuesday, August 17, 2010

"buat semula!"

kowang nmpk ayat keramat wane merah 2?
hah bkn calang2x ogang pat tulisan 2 tao.hanye ogang2x bertuah cam dak klas aku ja pat.haha
nsb bek group aku hanye kne betolkn font ja.kalo ta,naya aw..
thanz + tahniah 2 cek NURUL SYAMIRA krn brusaha keras menyiapkn asgmen nie sndrian tanpa pertolongan aku.ehehe.mest kowang nk ckp aku nie ta gne an.bkn nk tlg.blablablaaaaa.......
hey2x.ske2x aty ja nk fitnah menah aku an.len kali tnye lu.aku ta tlg ade sbb aw~
sbb nye bia lah aku ngan myra ja yg tao.kowang tao pon wat semak ja.bkn phm pon mslh ogang.haha

Monday, August 16, 2010

mak da res2 ka mak?


ehehe.nta r.ta tao nk ckp camne prasan tyme dga ayt mk td.
kowang bce siaran ulangan nie k.n jgn isau siaran nie ta bbaya pon.bce nga ilek ja.haha


mak : "adeq blk ag 2 mgu kan?t boley r tlg mk buat kue."
aku : "ley.tp t ta dpt r adeq nk p dating.mk bg adeq cti 1 aie ley ta nk p dating?"
mak : "blk dlu tdg camne."
aku : "blk t adeq nk p dating ley ta?".
mak : "blk dlu.tgk pangai adeq camne lu".


haha.2 r sedikit sebyk babak aku ngan mk td.adeh cam klaka lak an.
apa mimpi mak nta layan aku psai dating nie.kalo dlu mest die ckp camnie
"ta payah la bcinta dlu deq.blikn mak gelang, rantai byk2x lu.bao pk psal pakwe"
tp aie nie mak ta ungkap kn pon ayt 2.wah, bahgie nye aku.haha

tp kn lps ja abes borak ngan mak aku terpk.
watpe nk epy lu.sbb aku belom ten2 pat buka pose ngan andak ag.kang sonok bagai nk gle.tp [die] kje.ta pat cti.tkontang kanting ja aku nnt.sedih.so, now aku wat 'slumbe badak' aku ja.
insyalah kalo Allah ckp aku pat buka pose ngan [die], aku buka r pose ngan [die].ngan wet [die] skali.syoknye.huhu

nk gelak ka nk wat mke blur?adoh


erm aku sbnrnye mls nk tulis psl hal nie.oleh kerana bende nie da jadik 2 kali, so aku decided nk taip gak kt cnie.
alkisahnye begini lah..smlm aku, dayah, myra ngan nia p r k4.tujuan kami mmg tulus ikhlas iaitu membeli air mineral(almaklom r ogang kalo da rajin mmg camnie.men bli ja.haha).erm aku nie dlu kalo p k4 mest gne jln jao.tp sejak zaki da tunjok aku jln yg ringkas , cepat n padat aku pon gne r jln 2..mula2x dlu kalo lalu tada lak hot camnie.tp sejak bln pose nie slalu gak jln nie mguji aku.
ok2x, mls nk cotcetcotcet pjg2x.bia aku cte ja apa yg jadik.
ehem.smlm tyme blk ade pacek nk brebot jln ngan aku.aku nie da r jenis yg kelam.kowang tao ta,sbb die r keta aku senget sblh.hampeh kelapa tol r.ish.pas2 ble sume keta da lepas, turn aku pulak r jln.tyme nk gerak 2, keta aku ta ley jln.bgesel ngan ba2 kt bwh.den dayah, myra nga nia pon tron r.bao r lpas.yg ta thn 2, ade ka ptt mamat2x yg lalu sume dok pdg ja.pas2 ley lak gelak an aku.ish bangang lak ai an.erm ble keta da bgrak, ttbe ja pejlnan aku dhantui oleh sebuah kereta ag.nia ngan gagah perkasanye, soh aku bwk laju cikit.jgn bg can.aku pon ikot r ckp die.den, keta kami pon bsatu r dtenga jln tsbt.eceh.2 2 ta mo ngalah.aleh2x, die ngan gentlenye bg kteogang jln.haha.ble kteogang da lps, myra pdg r blakang.pas2 die nmpk mamat 2 sume ta jln ag.cian lak at die an.haha.pape pon best women win.haha

aie nie punye kes pon sama ja.tp aie nie aku selisih ngan minah rempit nie.mke nk poyo.da r langa keta aku.sepak kang tao r.ish.
pape pon nk ckp nie."wey minah.thanz calarkn keta aku k.luv u la"......

**psstt.aku guna jln kg aw.sbb 2 tpakse brebot2x.huhu

gamba sekitar k4.eboh mik pict cam p lua ngr lak an.haha

Saturday, August 14, 2010

berbuka pose ngan mk angkt(che nah)

wah, bes gler ble pat buka pose ngan famili.wlpn bkn famili kandong aq an.
tp aq ta kesah.sbb mk mmg da angap aq ngan nik ank die..huhu
siyes mcm2x yg die msk.smpai kembung perot aq nie hah.

jejak2x ja kaki, bende p1 kne wat adalah "mik picxa".haha

yg k2 pon kne min pic gak..(sengal ubi.nie kalo bakal mk mentua tgk nie, cancel jadik menantu kot.haha)

pict nie d'ambil bkn sbb nk tunjok yg kteogang pemls 0 ta rety nk menolong k.
kteogang da tnye byk kali da.tp mk kate dok ja.so, inilah hasilnye.haha

minah rempit + sempit..haha



nie sbhgn apa yg ade at kg sg semilang.dlu dowang tnm jagung.skunk da tuka.tnm nenas pulak.

ta saba menungu azan magrib(bajet pose ja an ta saba.haha)

da mkn mest r kne tunjok rajin an....bsoh pinggan la pulak...
(pssstt, nik grak bg menunjok an die mmg ngah tol2x bsh pinggan bkn cam aq.haha)

sekian saja sgala aksi2x gayat kteogang bbuka pose bsama kuarge angkat.huhu

-aty seorg wanita-

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2.Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang(sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4.Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya,dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7.Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12.Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15.Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19.Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang
akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28.Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah…

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

RAHSIA KASIH SAYANG BERDASARKAN BULAN?

Januari

- Mudah jatuh cinta terhadap individu yang mempunyai daya tarikan
- Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang dicintai sekiranya dikhianati
- Sukar setia pada yang satu.
- Pandai mengambil hati pasangannya tapi mudah melukai pasangannya
- Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannya.
- Bersikap romantik tapi tidak pandai memperlihatkannya.
- Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah sekirannya pasangannya cemburu terhadapnya.
- Bakal jadi seorang bapa atau ibu yang penyayang.
- Pasangan ideal untuk individu yang lahir dalam bulan Januari selalunya dilahirkan dalam bulan 3, 6,8,11.
- Kebanyakan bangsa Cina yang ramai lahir dalam bulan ini.


Febuari

- Sukar untuk jatuh cinta tapi mudah untuk mengkhianati pasangan.
- Amat hormat kepada pasangan.
- Amat suka memikat pasangan.
- Jujur dan berterus terang dalam perhubungan.
- Sentiasa nekad untuk bersama dengan pasangannya
- Sangat romantik pada dalaman dan bukan pada luaran(hanya pasangannya yang tahu)
- Patuh kepada pasangannya dan selalu menjaga hati pasangan.
- Kurang beremosi terhadap pasangannya.
- Amat menjaga penampilan diri dan pasangannya.
- Pasangan ideal: Lahir bulan 5,9,10,12



Mac

- Mudah menawan hati pasangannya.
- Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya.
- Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati
- Sangat baik dalam menjaga perhubungan
- Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai.
- Persaan cemburu yang minima.
- Sangat manja dan sering ingin dimanjai pasangannya.
- Mudah memilih pasangan tanpa berfikir dengan waras.
- Sentiasa mengharapkan keistimewaan dari pasangan.
- Suka menuduh melulu tanpa usul periksa.
- Berprasangka terhadap pasangan.
- Pasangam Ideal: Lahir dalam bulan 1,5,10,12.
- Kebanyakkan orang Eropah lahir dalam bulan ini.


April

- Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta dan amat memilih pasangan.
- Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai.
- Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati.
- Sentiasa ingin diberi perhatian.
- Amat cemburu dalam perhubungan.
- Kesetiaan teguh terhadap pasangannya.
- Emosi cepat terusik dan mudah terluka.
- Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk.
- Romantik dan terlalu romantik
- Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai.
- Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan.
- Kebanyakan orang yang lahir dalam bulan ini boleh dianggap ‘hamba cinta’ seperti Laila, Juliet, Siti Zulaikha.
- Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 4, 7,11,2
- Kebanyakan bangsa India yang lahir dalam bulan ini.


Mei


- Amat mudah jatuh cinta.
- Baik dan jujur dalam perhubungan.
- Pandai menarik hati pasangan.
- Perasaan cinta yang mendalam.
- Mudah untuk dipujuk.
- Kurang suka untuk sentiasa bersama.
- Mudah menerima cinta seseorang.
- Pilihan yang tepat dalam berpasangan.
- Nekad untuk menjaga hubungan yang baik.
- Pandai mengatur hidup pasangan (bukan Queen Control atau King Control)
- Suka mengangankan sesuatu yang indah bersama pasangan.
- Sentiasa dahagakan kasih sayang dari pasangan tapi tak pandai memperlihatkan.
- Ambil berat dalam menjaga hubungan.
- Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 6, 9, 10, 11


Jun

- Amat pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan.
- Sukar melukai dan memahami hati pasangan.
- Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih.
- Cerewet dalam hubungan.
- Selalu beremosi.
- Mudah merajuk dan mudah di pujuk.
- Cepat rasa bosan dalam percintaan.
- Kurang yakin dalam perhubungan.
- Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang.
- Elok untuk menjadi Ibu yang baik.
- Dahagakan pujian dari pasangan.
- Pasangan Ideal: Lahir bulan 1,3,5,8.


Julai

- Amat suka didampingi pasangan.
- Sukar dimengerti oleh pasangan.
- Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan.
- Amat mudah dipujuk dan berterus terang.
- Amat menghargai kesetiaan pasangan.
- Mengambil berat dan mengasihi pasangan
- Berkebolehan untuk meluahkan isi hati terhadap individu yang dicintai,
- Mudah terluka dan lambat untuk pulih.
- Suka merajuk dan dipujuk.
- Setia terhadap pasangan.
- Suka mendengar dan tidak suka membantah.
- Cemburu terhadap pasangan.
- Suka menilai dan menjaga perhubungan.
- Pasangan Ideal: Lahir bulan 4, 6, 7


Ogos


- Tidak serius dalam perhubungan
- Mengambil mudah dalam perhubungan
- Kesetiaan di ragui.
- Pandai memujuk pasangan
- Suka memimpin pasangan.
- Romantik, Pengasih dan Penyayang.
- Kelam kabut dalam perhubungan.
- Sering bertukar pasangan
- Sukar mencari pilihan yang tepat
- Sangat sensitif dan tahap cemburu yang minima.
- Mudah meluahkan kat cinta pada sesiapa yang berkenan.
- Pasangan Ideal: Lahir bulan 1, 6, 10, 12
- Kebanyakan bangsa Bani Israel dizaman Arab Jahiliyah yang lahir dalam bulan ini.


September


- Bersopan dalam hubungan
- bertolak ansur terhadap pasangan
- Suka mengkritik pasangan
- Sangat prihatin terhadap pasangan
- Sangat sensitif dan emosi
- Pandai memahami pasangan
- Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangan
- Amat memilih pasangan
- Sukar melupakan sekiranya hati terluka.
- Mudah simpati dengan perasaan dan masalah pasangan.
- Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 3, 6,8,11


Oktober

- Amat suka berkomunikasi dengan pasangan.
- Suka disayangi dan menyayangi pasangan.
- Sopan terhadap pasangan.
- Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan.
- Mudah terluka hati sekiranya pasanangan ada melakukan kesalahan terhadapnya.
- Sukar menerima pandangan pasangan.
- Emosi yang mudah terusik.
- Pengasih, Penyayang terhadap pasangan.
- Cemburu dan terlalu cemburu.
- Romantik
- Memahami pasangan.
- Pasangan Ideal: Individu ini ramai pasangan yang sesuai dengannya 1,2,4,5,8,9,10,12.
- Kebanyakan bangsa melayu yang lahir dalam bulan ini.


November

- Banyak helah dalam menghadapi pasangan.
- Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan.
- Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa.
- Degil dan engkar dengan pasangan.
- Tidak suka dikongkong oleh pasangan.
- Mudah ambil berat terhadap pasangan.
- Tidak menghargai perhubungan.
- Sambil lewa dalam perhubungan.
- Emosi yang mendalam dan tidak romantik langsung.
- Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan.
- Kurang menhargai pasangan dan hal-hal percintaan.
- Kurang bersama dengan pasangan.
- Pasangan Ideal: 4, 7


Disember

- Pemurah terhadap perhubungan
- Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama.
- Tergesa-gesa dalam perhubungan
- Suka didampingi oleh pasangan.
- Benci dikongkong.
- Berbakat untuk kahwin lebih dari satu (utk lelaki)
- Suka mempengaruhi pasangan
- Curang dalam percintaan.
- Kurang berkerjasama dengan pasangan.
- Selalu cuba untuk mencari pasangan yang baru
- Mudah menipu dan tidak jujur terhadap pasangan.
- Pasangan Ideal: Lahir bulan 3, 9, 11, 12.

Friday, August 13, 2010

-cinta terakhir-


MusicPlaylistRingtones

kengkwn vs membe



NURUL SAFINA & SITI NURSOLEHA
BFF aq at lukot!!!!
yg slalu mculik aq dae mk ngan abh....
n yg slalu banje aq.lalllalalaa
wey2x, aq syg kowang...freb 4 ever.....



NURUL SYAMIRA & NURHIDAYAH
BFF aq at penang.yg ade tyme aq memerlukan(yeke?muskil lak aq an..haha)
dowang nie merangkap adeq2x aq r(sbb ank angkat mk aq)
wey2x...aq pon syg kowang gak...
nie da las sem nie..pasnie nta ble nk jmpe ag an.huhu


C2-03-16...tmn pauh indah(eceh bajet btl ja alamat 2.padahal aq bkn ngat pon.haha)
nie dak2x uma aq merangkap dak klas(sbb stat sem 5 kteogang da bgabung klas da)
dok ngan dowang bes ja..pening pale kdg2x.sbb pe?bia r kteogang ja yg tao.haha
wey2x(adeh ta da ayt len ka tyNn oi.asek wey2x ja dae td.ish.wey2x, ko ngat aq ksh ka kalo kowang ta ske aq tulis ayt yg sama.haha) t mest aq indu ngan kowang.indu nk gado2x, indu ngan ulat2x yg ske btandang...................argh sunyinye idop tanpa kowang t.huhu